Zoeken

Koninklijke Woudenberg en Homij tekenen partnerovereenkomst voor de renovatie van het Haags Historisch Museum!

Met veel trots starten we eind dit jaar met de voorbereidingen voor de renovatie en uitbreiding van het Haags Historisch Museum in Den Haag. Samen met Koninklijke Woudenberg zullen we deze renovatie gaan uitvoeren. Met Woudenberg hebben we eerder De Lakenhal in Leiden gerestaureerd en momenteel werken we samen op het Binnenhof. Woudenberg vanuit haar expertise als erkend restauratie en renovatie bouwbedrijf en Homij als totaalinstallateur.

Haags_Historisch_Museum_DP6_visual_hofvijver.jpg

De renovatie omvat essentiële verbeteringen op het gebied van veiligheid, techniek en klimaat. Met de geplande verbouwing wordt het pand toegankelijker en aantrekkelijker voor een breed publiek. Het pand wordt zoveel mogelijk verduurzaamd, met onder andere een warmtepomp, betere isolatie en zonnepanelen op het dak. Bovendien gaat het gebouw van het gas af en wordt het veel energie-efficiënter. Het monumentale 17e-eeuwse stadspaleis is straks weer volledig gerenoveerd, en heeft weer volop karakter dankzij het historische trappenhuis en de statige ruimtes van de voormalige Sebastiaansdoelen.

Naast dat we het monument zullen verduurzamen, zullen we waar mogelijk emissieloos gaan werken. Denk hierbij aan ons transport, materiaalinzet en personeelsvervoer.

Het Haags Historisch Museum bevindt zich in een Rijksmonument aan de Hofvijver. De eerste steen van het monument komt uit 1636. In het pand waar ooit de schutters van het Sint-Sebastiaansgilde bijeenkwamen, vind je nu de schatten uit de historie van de stad. Bijzondere schilderijen en bewonderingswaardige voorwerpen vertellen het verhaal van Den Haag.

Haags_Historisch_Museum_DP6_visual_hofvijver.jpg
ondertekening HHM - Homij-KWA.jpg